FN Blog / Budapest Közlekedés Blog / Hozzácsapta az utast a lyukasztóhoz
Nyomtatás Betűméret
Hozzácsapta az utast a lyukasztóhoz 2009-09-14 01:48:21
Szinte nem telik el úgy hét, hogy a BKV biztonsági emberei (akik alvállalkozásban vannak a cégnél), ne vernének meg, bántalmaznának utasokat, de a BKV ezekről mégsem beszél. Ellentétben ha járművezetőnek adnak egy tockost, közleményt adnak ki, és az esti híradó fő hírként kezeli. Az utasok szerencsére szemfülesek, és különböző fórumokra, blogokra megírják észrevételeiket. Így tett Babyjane is, aki az Nők Lapja Cafe-n a következőt írta:

Jó estét!

Ma este 19 óra körül a férjemmel hazafelé tartottunk a Nyugati pu.-i metrómegállónál. Becsületesen megvettük a jegyünket a pénztárnál és mikor indultunk a lyukasztó felé, arra lettünk figyelmesek, hogy egy járókelő még a jegykezelők előtt vitázik egy ellenőrrel, majd egyik pillanatról a másikra, egy másik ellenőr odajött megragadta a férfi hátizsákját és teljes erőből odavágta az egyik jegykezelő géphez. A férfi beütötte a fejét a készülékbe, ami az ütéstől szétesett!!! és elterült a földön. Mi, járókelők döbbenten álltunk, a férfi nem mozdult, aztán egy hölgy rohant hozzá és kiabálta hogy ömlik a vér a földön fekvő férfi fejéből.

Az ellenőr amelyik odavágta a géphez odament hozzá, hívta a vitában résztvevő társát is, hogy segítsen bevinni a pihenőbe és hívják a rendőrt és mentőt, de a vitázó ellenőr ezt megtagadta és a mozgólépcsőt támasztotta. Végül egy harmadik ellenőr segített a férfit bevinni, amíg egy negyedik tárcsázta a rendőrséget.

Csak azért osztom meg másokkal ezt a történetet, mert még mindig összeszorul a gyomrom ha a történtekre gondolok :(

Vajon ilyenkor az ellenőröknek eszükbe jut, hogy esetleg nem véletlen, hogy sok utas ellenszenvvel tekint rájuk?

Természetesen tisztelet a kivételnek.

Az utas és az ellenőr közötti vitát nem hallottuk, csak a sajnálatos végkimenetelt láttuk, így nem ítélkezhetem hogy kinek volt igaza, mégsem tartom normálisnak ezt az elintézési módot.


Természetesen az utas panaszát elküldtük a BKV ügyfélszolgálatának és sajtóosztályának is, várjuk a válaszukat.


Cimkék: verekedés, biztonsági_őr, metró, Budapest
89 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

19. lassuk 2009-10-09 22:40:56
Erdekelne ennek a story-nak a folytatasa! Blogger elvtars? :)
18. Béci 2009-09-22 23:33:47
Az őrök szinte mindenhol "agyonképezett" polgárok.IQ-juk szintje miatt automatikusan "felsőbbrendűnek" érzik magukat "felelős" beosztásuk miatt.
Kár hogy ez nem így van....
17. Medvefáni 2009-09-22 20:50:05
Nem ártana a BKV honlapjára is elküldeni!!!!!!!!!!!!!
16. Irena 2009-09-21 07:05:29
Nem kell ezen csodálkozni. A nagy gengszterek alkalmazzák a kisebb gengsztereket.
15. dzsozi 2009-09-20 19:56:43
létminimum korrupció bunkóság annak van igaza aki bunkó és másokat bánt megüt? Hol tart ez az ország? Balkán...........ezek mi vagyunk...........
14. Bertalan 2009-09-16 22:59:50
Egyetlen büntetésnél sincs összhangban az országban az állítólagos szabálysártés vagy törvénysértés és a büntetés mértéke!!!

Ez azért van, mert az igazságszolgáltatás, tehát a bíróságok nem müködnek hatékonyan, hisz évek telnek el, mire elitélnek "ilyen apróság??? " miatt valakit!!!

Ezt sajnos tudják a biztonságiak is!!!

Több már lassan az ingyenélö ellenör mint a dolgozó lakosság!!!!
13. Márti 2009-09-16 15:37:22
Felháborító
az ellenőrök viselkedése!
Agresszívek,durvák.
Oda csak a nyílt hülyéket alkalmazzák?
Nem értem,hogy jönnek ahhoz,hogy egy másik embert megüssenek.
Erre vették fel őket.
Hol van a sok okos BKV vezér?
Szivem szerint én sem vennék jegyet
de nekem a cég veszi a bérletet.
Amit a fejesek elcsakliznak ne az egyszerű állampolgárokkal fizetessék meg.
Nem kellene boldog-boldogtalannak ingyen jegyet adni csak annak aki ott dolgozik.
Ezzel is lehetne spórolni.
Nem minden költségüket az utasokra hárítani.
12. sanyi 2009-09-16 10:45:53
"ha nem tudod hogy mit akar az elet toled gyere el te is jegyellenornek"

az osszes bkvs kocsog, de valoszinu az utasoknak is 99 % a megerdemli a verest!!!! egy kicsit meg en is, habar en se bkvs nem vagyok se utas :)
11. Tóth Balázs 2009-09-16 10:01:44
Sokkal keményebben kellene fellépni a pofátlan nem fizetőkkel szemben, akik beleröhögnek az ellenőrök képébe.A normális utast egy ellenőr sem bántja.
10. Csilla 2009-09-16 09:36:35
Egyébként én az összes ellenőrt elzavarnám árkot ásni. Visszaállítanám a metró régi beléptető rendszerét. Ugyanezt alkalmaznám máshol is. Miért működik a világ legnagyobb részén a chipes bérlet? Emellett persze jegy is van, de azt is muszáj kezelni, különben nem tud az ember a jármű közelébe jutni.
Ez pénzbe kerül? Én levezetném, honnan lehet pénzt szerezni...
9. Csilla 2009-09-16 09:32:05
Engen kétszer büntettek meg, ugyanazzal a jeggyel.
A villamoson, ahol lyukasztottam, de természetesen a gép nem működött, illetve nagy nehezen - én úgy láttam - nyomott némi mintát a jegyre. Az épp mellettem felbukkanó ellenőr megbüntetett, hogy ez a jegy nincs kezelve.
Oké. Ezekután ezt a jegyet használtam el ametrón továbbutazáshoz. Ott meg azért büntettek meg, mert már kezeltem egyszer a jegyet!!! Amikor arra hivatkoztam, hogy a kollégája 10 perccel ezelőtt már közölte, hogy ez kezeletlen jegy, hárman körülálltak, lökdösni kezdtek a fal felé. Szörnyű élmény volt!
Hozzáteszem, mivel pánikbeteg vagyok, akkor utaztam 2 év után először tömegközlekedéssel.

8. jam 2009-09-16 08:39:30
Toth ZSOLT üvöltő hozzászólásának vége tetszik a legjobban:
"AKI NEM FIZET LECSUKNÁM ÉS ELKOBOZNÁM A VAGYONÁT"

Hozzátenném, hogy ez a ne csak a BKV-vezérekre és dolgozókra, hanem a KEDVES (potya)UTASOKRA is vonatkozzon!!!

Így hamar elfogyna az ellenőrökkel vitatkozó utas, akit természetesen szerintem sem ildomos véresre verni (bár némelyik utasra ráfér).
7. andrea 2009-09-15 19:33:33
elég szomoru hogy ilyen megtörténhet de remélem nincs nyugodt éjszakája az ilyen embernek.Csak ugyan igy bánjanak el vele is mindenhol ahová csak beteszi a lábát az ilyen KÖCSÖG SITTES SZEMÉTLÁDA aki csak a szerencsétlenekkel nagy ember de máshol meg csak egy mosogató RONGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BÜDŐS BUZI KOMCSI KÖCSÖG TÁRSADALOM SZÉGYENE GÁZKAMRA SZÖKEVÉNY !
6. én 2009-09-15 16:21:16
majmok
5. Kertészné Horváth Ilona 2009-09-14 18:29:01
Én nyolc évig dolgoztam a BKV-nál,és 97-ben kéthavi végkielégitést kaptam
4. Toth ZSOLT 2009-09-14 15:07:25
sENKINEK SEM KÉNE JEGYET VENNI EGY KÉT NAPIG RÁKÉNYSZERITVE AZ ILLETÉKESEKET HOGY VISSZAFIZETTESSÉK AZ ELSIBOLT PÉNZEKET EGYSZER ÉS MINDENKORRA TABULA RÁZÁT KELL CSINÁLNI. AKI NEM FIZET LECSUKNÁM ÉS ELKOBOZNÁM A VAGYONÁT MEGGONDOLNÁK
3. katica 2009-09-14 14:30:14
sajnos a BKV nem áll a helyzet magaslatán semmilyen szempontbol a sok végkielégités kifizetése mindég magával hozta a jegyáremelést ne csodálkozzanak
2. Tóth István 2009-09-14 11:10:25
Nyílt levél a BKV-hoz!
3 és fél hónap is eltelt azóta, hogy megtámadtak az 52-es villamoson munkavégzés közben. Akkor igérgette a BKV, hogy tesznek lépéseket a védelmünk érdekében, átcsoportosítanak jegyellenőröket, biztonsági őröket a problémásabb vonalakra. Ez sajnos azóta sem történt meg! Éjszakai járatokon 8 őr is van egy járaton, gyakran többen vannak, mint az utasok, de a villamosokra nem jut.Jól van ez így? Mindig délután történik az atrocitás, tehát egész nap nem is kellene a jelenlétük, csak a délutános műszakban. Most szombaton is negyed órán belül két esemény is történt, nem messze egymástól. Az egyik az 52-es villamoson, szerencsére a rendőrség előtt két megálloval volt a rendbontás, ezért a rendőrségnél megállva tudtam segítséget kérni, míg a másik eset 10 perccel később a 21-es viszonylaton .
Tapasztalatom szerint ezeket a rendbontásokat olyanok követik el, akik ingyen, jegxy nélkül utaznak. Tehát ha ezeket kiszürnénk, megszünne a rend bontás, és ezzel növelnénk a szolgáltatás szinvonalát is a fizető utasok felé! Nem lennének sem ők megfélemlítve, sem mi járművezetők. Kérem mielőbbi intézkedést, mindannyiunk érdekében!
Tisztelettel:
Tóth István
villamos vezető
1. Palócz Zsolt 2009-09-14 10:38:48
Sajnos ez a BKV. Hol vannak már az időseket, vagy a kisgyerekes anyukákat beváró járművezetők? Tapasztalatom, hogy ritka kivételtől eltekintve sehol. Agresszív, arrogáns, az utasokat megvető társasággá lett a BKV. Fejétől bűzlik a hal...

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Budapest autós, kerékpáros, gyalogos és tömegközlekedése, ahogy én látom.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Budapest Közlekedés Blog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés