FN Blog / Budapest Közlekedés Blog / Bojkottálják a BKV-t
Nyomtatás Betűméret
Bojkottálják a BKV-t 2009-09-16 13:59:42
Szerveződnek az interneten a BKV-t bojkottáló kis csapatok. Sokan úgy döntöttek, hogy a BKV botrányai miatt nem vesznek jegyet, bérletet. A BKV szerint a válság miatt fogy kevesebb jegy, a dolgozók viszont azt állítják, a végkielégítési botrány miatt több a bliccelő.
Az utasok hozzáállása érthető, és úgy hiszem elfogadható, de ne nevezzük bojkottnak. Ez akkor lenne bojkott, ha az eddig fizető utasok nem is használnák a BKV-t, helyette bicikliznének, sétálnának. De vajon az egyébként is rossz helyzetben lévő BKV-n segít-e a bojkott? Az RTL a következőt írta erről:

Egyre többen bliccelnek a BKV járatain. Az ellenőrök azt mondják, az utasok a közlekedési vállalat botrányai miatt egyszerűen nem hajlandók fizetni a BKV-nak, és sokszor rajtuk, a jegyárusokon, vagy a sofőrökön töltik ki mérgüket. A BKV vezetése is elismeri, hogy csökkent a jegybevétel, de szerintük ez a válság miatt van.

A járműveken dolgozó BKV-sok szerint a beszólogatások, lökdösődések mindennapossá váltak. Főleg azután, hogy kiderült, mekkora végkielégítéssel távoztak vezetők a cégtől.

"Nyomdafestéket nem tűrő hangon beszélnek némely utasok. Nemcsak azok, akik jegy és bérlet nélkül utaznak, hanem azok is, akik megveszik a jegyet, de szóvá teszik a kollegáinknak, de mi nem tehetünk erről az egészről semmit" – mondta Mócza Ferenc, a Jegyellenőrök és Járművezetők Független Szakszervezetének elnökhelyettese.

„Hülye aki jegyet, bérletet vesz ezek után!”, „Megérdemelnék, hogy mindenki egy évig bliccelne.”, „Egyszerűen nincs kedvünk másnak a zsebét dagasztó százmilliós összegeket növelni."

Néhány olvasói hozzászólás a BKV botrányairól szóló cikkek után. A Jegyellenőrök Szakszervezete szerint az utasok körülbelül 20-25 százaléka hasonlóan gondolkodik, vagyis egynegyedük bliccel.

A BKV vezetése is elismeri, hogy többen bliccelnek. Szerintük azonban nem a botrányok miatt, és nem is olyan nagy mértékben csökkent a jegybevétel. A cég közleménye szerint jegyekből több mint 14, a felnőtt bérletekből 3, a diák bérletekből két és fél, a nyugdíjas bérletekből tíz százalékkal kevesebbet adnak el, mint korábban.

Cimkék: bérlet, jegy, panasz, észrevétel, utas, közlekedés
71 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

51. Imi 2010-01-13 08:53:45
Tartsatok ki BKV sztrájkolók és utasok! Nemsokára jön a válsztás!
50. mini 2009-10-30 19:29:35
milyen ország az, ahol szabadrablás van? mit gondolnak, meddig lehet? Amíg van KITŐL rabolni... és aztán? A parkolási díj hányszorosa lehet az óradíjnak pl?? Tudjátok? Hát csodálkozzatok el...50 szerese is akár. Gyönyörű, szép Magyarország. :( a bkv jegynek hányszorosa az azonnali díj? 300 Ft-os jegy helyett 250-eset vettem, kapásból 6000 bírság? hm? Jól van ez így, persze. Csak így tovább. Aztán majd lehet pislogni.
49. mini 2009-10-30 19:25:24
érvényes jeggyel utazok, a pénztáros adja, mikor mondom, meddig mennék. Rohadtul gyakorlott vagyok, soha nem járok ezekkel a tetves bkv járművekkel. Azt se tudom, milyen jegyek vannak. Adott egy 250 forintos jegyet, amivel csak 3 megállót mehettem volna. Megvettem visszafelé is, mert ÉN nem vágok át még egy ilen szaros céget se, mint a bkv. Leszálláskor 6000, ha nem tudom kifizetni, akkor már 12 000... hát, ennyit erről az országról. Itt mindent lehet. Csak élni nem.
48. zsofi 2009-09-28 17:46:46
véletlenül találam erre a cikkre, jó lenne népszerüsiteni és a bojkott szó nagyon jól hangzik, fizetünk veszünk jegyet, bérletet ha 100 %-os szolgáltatást kapunk !!! de csakaz igazi értékét !!!
47. gamabunda 2009-09-24 12:29:14
Megértem, hogy irritálóak az előbukkant "csontvázak",de ne a járművezetőkön töltsétek ki a bosszútokat,mert azok is csak kiszolgáltatott emberek a BKV-nál.
Sima az ügy: Mondjuk, Októberben ( csak egy hónapig ) senki ne vegyen jegyet és bérletet.Nincs annyi rendőr és biztonsági ember, hogy mindenkit leszállítsanak vagy elővezessenek.
46. biró 2009-09-23 08:28:34
Egy forint támogatást sem a bkv-nak, azt a pénzt az egészségügynek kell adni. A bkv tegye vissza a kilopott pénzeket, akkor majd nem szorul támogatásra.
45. rebeka 2009-09-22 13:04:23
Csak akkor vegyünk jegyet, bérletet ha visszafizették a sok milliós törvénytelen kifizetéseket. Jogunk van ehhez, mert a mi adónkból akarnak támogatást adni a tolvaj bkv-nak, azután azt a pénzt is kilopják.
44. tuja 2009-09-21 19:08:25
Most kapaszkodjatok meg!
A cégnél most cserélik le az összes munkaruhát erre: www.vedocipo.hu/katalogus.php?Action=ShowSubCategory&SCID=178 /> Darabjáért a BKV Zrt. 21500.- huf összeget fizet. Na ez igen! Üdv egy BKV-s.
43. budaf(o)uck 2009-09-21 01:30:31
Egy fillért sem szabad adni mostantól jegyre bérletre.Mig nem lesz felelőségre vonás és nem mennek börtönbe a volt,jelen bkv/szdsz/mszp haverok,tagok,felsővezetők.
Majd mikor helyrejön a becsülete a bkv-nak és az országnak akkor majd kiadom a 10ezret bérletre!
Remélem egyre többen tesznek így!!
42. györgyi 2009-09-20 15:33:57
Felhábotító,hogy 100milliós lopások,csalások, ügyében ilyen tehetetlen a bíróság. Az ilyen ügyeket gyorsított eljárással kellene lefolytatni. Miért kell ennyit nyomozni, mindenki számára világos, büncselekmény történt. Követeljük, minnél hamarabb fizettessék vissza ezeket a pénzeket, kerüljönek börtönbe a tolvajok. A törvényhozás csak nem azért késik, hogy ezek a pénzek is kikerüljenek az országból? Ne csak irkáljunk, meg mondjuk a magunkét, hanem tegyünk már végre valamit,mert ezek a hozzászólások nem érdeklik a törvényhozókat. Hatalmas összefogással,bojkottokkal, állampolgári engedetlenséggel,vegyük végre kézbe a sorsunkat.
41. Kamala 2009-09-19 08:27:27
Még csak alig néhány cég "vallotta be" a felsővezetés juttatásait... most képzeljétek el mi van azokkal, akik még nem merték leközölni sem az adatokat... megvan? Sztem azokat kéne most ütni, akik sunnyognak. A BKV esetében pedig a Városházáról kell repíteni pár embert. Az hatni fog. Mert tényleg a fejétől bűzlik a láb!:)
40. Pite 2009-09-19 08:03:30
Mi MAGYAROK ( a többség )jól látja a problémékat, de sosem történik semmi, így minden marad a biliben!
Bkv , Máv, Yard,Állami számvevőszék stb, inyen élő nullák, közvagyont lopó, vérszívó piócák.
A baromarcú politikusaink, meg előadják a dajka mesét a szabad versenyről, és majd a piac kiírtja a férgesét, még mindig ezt akarják megetetni a néppel a legkorruptabb országban. Ez szuper nem ?! Egyetértek, hogy minden szolgáltatóra igaz a többszörös haszonszerzés hajszolása pl, egy Mo-i Tv szolgáltató havidíjáért németországban kb 1150 csatornát kapsz egy versenyző szolgáltatótól, it meg válogathatsz 20-45 között, cukor mi,? és így tovább. J a az új törvényjavaslat szerint sokadszorra is ismét ránk osztják a gázárra a nem fizetők kintlévőségeit. Tehát a gáz árának 0 köze lesz a világpiaci árhoz, ez is egy Hugarikum, és a tetvek megcsinálják ezt is. A banki kódex is lesz olyan hasznos papírtömeg, mint pl. a Munka törvénykönyve!
39. deres1946 2009-09-18 20:31:56
Már lassan 19 éve kialakult az egyenlők és egyenlőbbek közti különbség.Mit vártok? Míg el nem tűnik a palettáról mindenki aki a parlament közelében is járt, semmit nem várhatunk. Vegyétek tudomásul,hogy ez a leosztás, BÁRKI osztja a levest.Vagy????
38. tuja 2009-09-18 20:23:39
Na, honnan lehet még pénzt szerezni a pártkasszába? Hát az állami kezelésű cégekből. Arra akarok utalni, hogy ki hagyta jóvá ezeket a menedzserszerződéseket a BKV-nál, ha nem a zsidó SZDSZ.
Ugyanis ezeknek a hatalmas összegeknek a java visszaosztásra kerül. A BKV-nál meg nincs egy csavar nem hogy még alkatrész a járművekhez. Üdv egy BKV-s.
37. györgyi 2009-09-18 15:13:41
Egy olyan kormány, aki éveken keresztül nem vesz észre ilyen kifizetéseket, alkalmatlan a kormányzásra. Szerintem ez nem igaz,az ő hozzájárulásukkal lopták ki a pénzeket. Ők is lopnak, vagy nekik is lopnak, megosztoznak a pénzen.Nem veszitek észre, kiakarnak minket kiszolgáltatottakat pusztitani, azért vesznek el tőlünk mindent. Azután betelepítik az izraelieket. Mi pedig türjük ezt, na ezt kellene megakadályozni, gyorsan.
36. Creativehun 2009-09-18 09:17:02
maga a tény is felháborító,hogy egyesek milliós fizetésekkel a zsebükben egy veszteséges állami vállalatnál szintén milliós prémiumokat,tiz-száz milliós végkielégítéseket,indokolatlanul százeres nyelvpótlékokat és horribile dictu még lelépés után térítés mentesen elvihető szolgálati gépkocsikat is kaptak,kapnak.Azt gondolom mindenki sejti,hogy ezek felső kategória 10-20 milliós autók és az csak duma,hogy leamortizáltak.A legnagyobb disznóság azonban az,hogy az egész politikai elit úgy tesz mint aki most ébredt csipkerózsika álmából és hirtelen felfedezi mik történtek itt az elmúlt években.A felügyelőbiztosság tagjai legalább ennyire felelősek és az általuk felvett pénz minden fillérje jogtalan. Még a szart is kiperelném ezekből az emberekből.Azonnal teljes vagyonelkobzás mellett államosítanám minden ingó és ingatlanjukat,mert amíg nem lesznek ilyen drasztikus lépések addig ez tovább fog folytatódni.Miért is ne ha a börtönbe került vezetők még ott is kaják jól megérdemelt fizetésüket miközben lassan a fél ország nyomorog.Aljas képmutató banda.Sajnálom,hogy ilyen birka ez a nép,hogy hagyja magán élősködni ezeket a tetveket!
35. Bernát 2009-09-18 08:32:42
buta magyarnak
Ha könyvelő vagy "bojkot" = bojkott
mindent ilyen helyesen "tucc"?
Milyen bérrel vagy bejelentve?
Minimál bérrel vagy a kétszeres minimál bérrel ?
Mennyi a jövedelmed ?
Eygébként a tisztességes adózók pénzéből sokan és jól élnek (a könyvelők is hasonlóak a BKV vezetőkhöz )a közterheket nem viselik.
34. lant 2009-09-17 23:57:10
Fogjunk össze és rúgjuk ki az összes"lopos fönőköt"!!
Nem balhéval,nyugottan,csedben,egyszerüen álljon meg mindenki.Nincs tovább,senki nem csinál semmit amig el nem mennek!!Milyen naív vagyok....
33. Zé 2009-09-17 22:56:22
Egy ilyen botrány után már rég meneszteni kellett volna a teljes vezetőséget és mindenkit aki csak egy kicsit részt vett ezekben a dolgokban.
Sőt a közlekedési minisztert is meneszteném, hogy lehetséges az hogy a vezérigazgató nem köteleles tudni, hogy alatta dolgozók és beosztottak mennyit keresnek?? Hát ezért ő az igazgató mert neki kéne mindent tudni.
Miért költenek tanácsadásra mikor egy olyan ember tanácsait fizetik meg milliókban számolva aki soha a büdös életbe egy métert nem ment busszal vagy metróval.Szolgálati 7-es bömbölövel jár . Hogy engedheti meg magának egy ország vezetősége és egyéb vezetők, hogy annyi pénzt vigyenek haza karácsonyra prémiumként amit egy átlag ember 40 évi kemény munkával sem keres meg .
Hogy várják el hogy az emberek betartsák a szabályokat és jegyet váltsanak a BKV járataira ha ők azok akikre semmilyen szabály és korlátozás nem vonatkozik csak szabadon élnek és garázdálgodnak a mi pénzünkön
32. Tiborc 2009-09-17 21:20:25
Miét csodálkoztok? Hiszen bkv az egész ország,amig ez a szoc-lib.csaló ,rabló banda irányitja.Már Kuncze régen megmondta,hogy az állam rossz gazda.Csak azt elfelejtette hozzátenni,hogy különösen akkor,ha a liberális bandára van bizva.
31. balila 2009-09-17 21:09:38
Ha már BKV-CSAK EGY MEGÁLLÓNYI a VOLÁNBUSZ IS! CSak a lépték kisebb,a BKV-TŐL átzsilipelt vezér párszáz milláért megvett-a volt nej közreműködésével-egy rakás lepusztult Neoplánt,amik nem szerették az itteni klímát,rendre kigyulladtak,természetesen a műszaki karbantartókon verték el a port...már egysem üzemel belőlük...még csak elnézést sem kértek a jogtalanul kirugottaktól..A stil a BKV-TŐL jön-meg a módszerek is -hogy potom áron eladjanak egy karbantartó telepet, hogy visszabérelve két év alatt kifizessék az árát..kac kac..
30. bela 2009-09-17 20:27:58
Amugy nem fizettek ezt megtehetnetek minden nagy szolgaltatoval mivel odase azt fizetjuk amibe kerul hanem joval tobbet miaz hogy nalunk a szolgaltatok ex-ex extra profitot termelnek lenyuzva a bort is a fogyasztorol hol van ez mashol a vilagban megengedve na ezert kellene lazadni meg a tobbi erthetetlen dologer ami itt megy nalunk egyseges osszetartas ez a baj hogy a magyar osszetartani keptelen hulyesegre van eszed de avval csak meg rosszabb korulmenyek koze sodrod magadat az orszagot
29. bela 2009-09-17 20:18:22
KONYVELO vagy? mar bocs de ti vagytok az egyik legnagyobb adocsalas segitok nem? rosszultudom? Emberek ezt nem a bkv-val hanem az orszag erdekeben kellene igy osszefogni mert itt a politikusaink a legnagyobb felelosei hogy ezek megtortenhetnek ti meg nyomorogtok a kicsi fizetesetekbol ugyan igy orszagosan ossze kellene fogni es megszuntetni ami itt folyik 20-eve ez hazaarulas csak a maguk joleteert egysegesek a nep nem erdekli oket csak valasztas elott utccara elszamoltatni oket mind miliomos lett 20ev alatt temeg rosszab szinten vagy mint atkosban
28. bubu 2009-09-17 20:17:22
Nézzék meg, hogy vajon a szaksz.vezetők hova utazgatnak EU-s ügyek tanulmányozására pl. Izlandra, Brüssszelbe, Barcelonába.
Mennyi a fizetésük és a prémiumuk. Ők asszisztáltak ehhez a rabláshoz
27. SORRY 2009-09-17 20:14:02
A SZAKSZERVEETEK IS JÓL KÉPVISELTÉK A DOLGOZÓK ÉRDEKEIT.
26. bkv 2009-09-17 18:07:29
Miért kellene jegyet vagy bérletet venni! Eddig becsületesen vásároltam a bérletet, a jegyet soha nem blicceltem! De ezek után fogok!!! És nem érdekel senki véleménye, hogy ezt igy nem szabad, meg ugy nem szabad. Lopni, csalni sem szabad! De ugylátszik ez a bkv-ra nem vonatkozik. /azért is kis betüvel/
25. buta magyar 2009-09-17 18:01:43
Ja és még annyit, hogy a BKB felsőbb vezetőinek, még a megnem született unokáik is állományba vannak, fizetést vesznek fel!
A szerencsétlen trolibuszvezető, villamosvezetőm trolibusz vezető meg megdöglik azon a szük helyen, ahol ül. nyáron a micsodájáról folyik a viz, télen szét fagy!
Ha a kormány most odaadja a BKB-nak az 5o milliárd gyorssegélyt, akkor biztos, hogy itt balhé lesz!
Ők fizettek 280 millió Ft-ot a Korrupció elleni védelem ügyrendjéért! A pénzemért., amit tőlem és tőletek vették el, szeretném, ha nyilvánosságra hoznák ennek a tartalmát és terjedelmét! Nem kérem, követelem!!
Ha már ennyit kóstál, csak tudunk mi is tanulni belőle!
24. buta magyar 2009-09-17 17:55:14
Hát ez felháboritó! Mocskos módon kiveszik az adófizetők pénzét. Én könyvelő vagyok, és ugy tudom, hogy végkielégitás három év után jár, de csak 1, azaz egy hónap! Milyen gazdasági vezetők ülnek BKV-nál, akik nem ismerik a törvényt?
Én ha nem fizetek meg 100.-Ft adót, már birságolnak, büntetnek, csalónak neveznek!
Emberek! Bojkot!!!
23. hozzászólok 2009-09-17 12:39:50
A párom BKV buszvezető. Nap, mint nap találkozik olyan utasokkal, akik felháborodnak azon, hogy egyáltalán jegyet kell venni ahhoz, hogy utazhasson. Felháborítónak tartom, hogy sok ember azt hiszi, hogy a BKV sofőrök több 100 ezer fizetéssel mennek haza, és emellett még igazán dolgozniuk sem kell:( Pedig ha tudnák az igazat! De mint ez is és más foglalkozás; ha nem hivatásnak veszed (pl.mentős....), akkor inkább menj el utcaseprőnek (bár már azokat is csak leköpködni tudják egyesek:( ). A probléma már gyerekkorban kezdődik! Nincs tisztelet, nincs etika, nincs megbecsülés!!! Csak loholunk a pénz után:( És mit egy közmondás mondja: A FEJÉTŐL BŰZLIK A HAL!!!
22. Zsuzsa613 2009-09-17 12:34:29
Csak az az érdekes, hogy mindeig minden fórumon most arról szólnak okosaink, hogy meg kell húzni a nadrágszíjat, bajba van az ország,
stb.,ezért még a családi pótlékot is adózd le te hülye kisfizetésű. Odafent pedig 1 főnök havonta keres annyit, mint az én családom éves bruttó bére. Hol van itt az egységes közteherviselés, spórolás, nadrágszíj meghúzás?
Minden egyes ember duplán támogatja a BKV-t, mert méreg drágán megveszed a bérletet, vagy jegyet, majd a befizetett adódból még támogatják őket a hatalmas veszteség miatt, de azért több 100 milliós végkielégítésre futja! Hát ez szép!
    1 2    Következő 30 »

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Budapest autós, kerékpáros, gyalogos és tömegközlekedése, ahogy én látom.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Budapest Közlekedés Blog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés