FN Blog / Budapest Közlekedés Blog / Kocsis feljelentést tett
Nyomtatás Betűméret
Kocsis feljelentést tett 2009-09-30 17:32:17
Feljelentést tett a BKV-nál kifizetett lelépési pénzek ügyében a cég vezérigazgatója, Kocsis István. A fővárosi közlekedési vállalatnál az elmúlt években 800 milliót fizettek ki végkielégítésekre feleslegesen. A kiemelt vezetők lemondanak negyedéves prémiumukból, az összeget pedig a buszok felújítására fordíthatják.

Különösen nagy vagyoni kárt okozó bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon Kocsis István a BKV vezérigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.

Az FN.hu helyszíni tudósítójának beszámolója szerint Kocsis elmondta: lezárult az a vizsgálat, amelyet a cégnél 2003 és 2009 között kifizetett lelépési pénzek miatt indítottak. A vizsgálatból kiderül, hogy a cég a vizsgált időszak alatt 800 millió forintot fizetett ki végkielégítésekre, feleslegesen. A vezérigazgató hangsúlyozta azt is, hogy már senki nem dolgozik a cégnél azok közül, akikhez a botrány köthető.

A vizsgálat eredményéből kiderül, hogy a cégnél 25 olyan személy is dolgozott, akit az öregségi nyugdíjkorhatár előtt rövid idővel elbocsátottak, így a nyugdíjba lépéskor egyébként nem járó végkielégítést (átlagosan16 millió forintot személyenként) kifizették nekik.

Új buszt vehetnek a prémiumok helyett

A vezérigazgató kérésére a társaság kiemelt vezetői lemondanak az utolsó negyedéves prémiumuk 50 százalékáról, így közterhekkel együtt körülbelül 55 millió forint marad a BKV-nál. Ezt a pénzt vagy egy új autóbusz beszerzésére, vagy a meglévő autóbuszpark állapotának javítására fordítják majd.

Kocsis István nem csak a végkielégítésekről és a tanácsadói szerződésekről, hanem jövőbeni terveiről is beszélt. Minden élő szerződés elérhető lesz a BKV honlapján, így az utasok maguk is megtekinthetik majd, hogy a cég milyen szerződések szerint, kiknek, mennyi pénzt fizet ki.

GPS és beléptető kapu a jövő

A vezérigazgató beszélt a GPS-projektről is, melynek keretein belül körülbelül 2200 járművet és 257 megállót szerelnek fel korszerű utastájékoztató rendszerrel. Emellett megjelenhetnek a metrónál a beléptető kapuk, valamint 100 BKV megállóban új jegy és bérletautomatát is telepítenek. A BKV a fedélzeti kamerák beszereléséről sem mondott le, az ügyben tovább egyeztetnek az adatvédelmi biztossal.

(Gál Mihály - FN.hu)


Cimkék: BKV, sajtótájékoztató, kocsis, Budapest
25 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. Gyricsi 2009-09-30 21:50:48
Mellesleg szerintem valahogy a jogtalanul kifizetett pénzeket szerintem valahogy senki nem akarja, vagy nem tudja visszakövetelni. Ne legyen igazam, de gyanitom, hogy akik felvették attól még egy alsógatyát sm lehet lefoglalni, mert semmije nincs, vagy olyan országba távozott amelyikkel nincs kiadatási egyezményünk. De ne legyen igazam....
1. Gyricsi 2009-09-30 21:44:36
Ugyan nem vagyok Budapesti, csak egy vidéki "paraszt". De kiváncsi leszek hogy a majd a BKV által jogosan visszaperelt összegek melyik politikus ügyvéd haverjának a zsebében landolnak. Lehet nagyon pesszimista vagyok, de például az én adóforintjaim is pesten költik el végkielégítésre és 4-es metrora, tehát valahogy érintetnek érzem magam az ilyen látszat intézkedésekben és lenyulásokban is.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Budapest autós, kerékpáros, gyalogos és tömegközlekedése, ahogy én látom.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Budapest Közlekedés Blog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés