FN Blog / Budapest Közlekedés Blog / Díszkivilágítás az Erzsébet hídon
Nyomtatás Betűméret
Díszkivilágítás az Erzsébet hídon 2009-10-05 11:42:49
A minap sétáltam át az Erzsébet hídon amikor láttam, hogy a hidat tartó acélsodronyok tövébe a járdánál méretes lyukakat fúrnak. Először nem tudtam mit csinálnak, később ugrott be egy tavalyi hír, díszkivilágítást kap az Erzsébet híd is. Napokkal később is arra volt dolgom és meglepett, milyen jól haladnak a munkával. Minden üregben benne volt már a lámpatest, volt amelyiket már körbe is aszfaltozták, az oszlopokra is elkezdték felszerelni a reflektorokat. Ha ilyen jól haladnak akkor napokon belül felkapcsolhatják a fényeket.

Japán 2006-ban jelezte, hogy a kettős évfordulót (az Osztrák –Magyar Monarchia és Japán közötti kapcsolatok felvételének 140., illetve a magyar- japán diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 50. évfordulója) a magyar fővárosban is szeretné emlékezetessé tenni, és a Fővárosi Önkormányzattal közös projektként az egyik Duna-híd díszvilágításának kiépítésével ünnepelné meg.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint a város főtengelyében a folyón átívelő Erzsébet híd díszvilágításának kialakítása már régóta aktuális.

A projekt japán-magyar közös finanszírozásban valósul meg, összköltsége bruttó 250 millió forint. A díszkivilágításra Japán 47 millió yent - megközelítőleg bruttó 94 millió forintot - ad át Budapestnek, így a fővárosnak a 2008. évi költségvetésében a díszvilágítás megvalósítására bruttó 156 millió forint beruházási forrást kell biztosítania. A díszkivilágítás várhatóan 2009 októberére készülhet el.


Cimkék: gyalogos, erzsébet_híd, híd, Budapest
30 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. Darthy 2009-11-12 19:05:16
Japán a híd kivilágítására adta a lóvét. A díszkivilágítás azóta elkészült. Üzembe nem lett helyezve. Nem az a kérdés, hogy miért azt csinálták, hanem ha már megcsinálták, miért nem használják...
2. LGYM 2009-10-22 15:04:31
Szégyen és gyalázat.
Egyrészt az előttem szólóval egyetértve a fényszennyezés eleve iszonyatos Bp-en, másrészt mintha lenne máshol is helye a pénznek ebben a nyamvadt országban, harmadrészt kíváncsi vagyok, mennyire szépen fog mosolyogni a szépen kivilágított Bözsire lépve például az a mozgássérült, vak, nagycsaládos, stb. akinek a szervezetétől megvonták a támogatást...
Az ország nagyban semmivel nem különb, mint a minimálbérre félmilliós uzsorakölcsönből plazmatévét vásároló nyomorult hülyék...
1. Slan 2009-10-22 12:48:42
Van pénz nem számít :) S a fényszennyezés még gyerekcipőben jár, a nappal még mindig sokkal világosabb... S így legalább a denevérek is jobban látnak ;)

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Budapest autós, kerékpáros, gyalogos és tömegközlekedése, ahogy én látom.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Budapest Közlekedés Blog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés