FN Blog / Budapest Közlekedés Blog / Így élik meg olvasóink a BKV sztrájkot
Nyomtatás Betűméret
Így élik meg olvasóink a BKV sztrájkot 2010-01-12 10:32:20
Arra kértük (és kérjük) olvasóinkat, írják meg nekünk, Ők hogyan élik meg a BKV sztrájkot. A panaszokat, sztorikat, észrevételeket a bkvfigyelo@gmail.com címre várjuk! A bejegyzés folyamatosan frissül.

22:45 Olvasónk reggel a Sasadi utál szeretett volna Volán-buszra szállni, de a buszvezető leparancsolta, nem engedte őt utazni. Ez azért érdekes, mert a BKV és a Volán megállapodása szerint a budapesti megállókban a Volán is felveszi az utasokat:

Kíváncsi vagyok, bárkinek is segítettek-e ma a Volánbusz sofőrei. Engem a Sasadi útnál leparancsoltak egyről, végül a vonatozást választottam (Kelenföld-Déli). Pedig a neten is több helyen szerepelt, hogy a Volánbusz járatai megállnak a budapesti buszmegállókban, és elviszik az utasokat.

J


22:29
Névtelen olvasónk szokásos útjára indult ma Dél-Budáról Pestre. Az út 1-1 órával volt hosszabb, mint a szokásos. Az egyetlen pozitív amit tapasztalt, hogy az emberek kedvesen beszélgetnek egymással a járműveken:

A mai BKV utazásom a szokásosnál 1-1 órával került többe, mint szokott, a másfél órás út két és fél órás lett. Én Dél-Budáról járok dolgozni Kelet-Pestre, ha nem járt volna a metró és a 6-os villamos, el sem indulok. A külső részen való utazás elég érdekes volt, a 114 busz járt, kb 20 perc várakozás után jött is, felfértem, nem így sokan alig 5-6 megálló múltán. A Fehérvári úton lépésben lehetett haladni egészen a Móriczig... élmény volt. A 6-os villamosra kb 15 percet kellett várni, ez is dugig megtelt, a sofőr legalább humoránál volt és 1-2 bemondásán az egész villamos jót nevetett. A metró és a HÉV az Örsön rendben volt. Hazafelé szintén heringeffektus a villamoson, buszon. A tájékoztatás valóban lehetne jobb. Ami pozitív: az emberek kedvesen szóba állnak egymással a járműveken... máskor mindenki morcosan bambul maga elé.
 
Hogy holnap mi lesz? Kíváncsi leszek.


21:58
„Ja, itt is van egy megálló?” –kérdezte a buszvezető az utastól, aki jelezte neki, hogy itt is meg kellene állni, Ő le szeretne szállni. Az alvállalkozós buszvezetők sajnos sosem jártak ezeken a vonalakon, ezért nem ismerik annyira a járást, de a BKV legalább felvilágosíthatta volna őket:

Szia!

Egy elég érdekes esetet szeretnék veled (veletek) megosztani. Történt, hogy ma, 14:55 körül a 173-as buszra szálltam fel, a Cházár András utcánál. Ezután következik a Dózsa György úti megálló, ahol a régi villamosmegállóban állnak meg a buszok. Valószínűleg egy másik vonalról vezényelték át ide a buszsofőrt, mert a villamosmegállót kikerülte, és megállt a piros lámpánál. Ezután egy fiatalember odaszólt, hogy itt is meg kéne állni. Erre a buszvezető egy laza "ja, itt is van megálló?" mondattal reagált, majd az út közepén (bár piros volt a lámpa, de azért ez így is elég szokatlan) ajtót nyitott, így a megállóban várakozóknak át kellett kelni az úton, és megkerülni a buszt.

Miért nem képes arra a BKV, hogy mielőtt elküld valakit egy útvonalra, felvilágosítsa arról, hol vannak a megállók?

Üdv, M


20:59
A nap képe - Nyugi, maj" jön!


20:35
Sok olvasónk jelezte, hogy annak ellenére is bement az iskolába, hogy nem volt tanítás, pedig otthon is maradhattak volna. A sztrájk miatti hiányzás igazolt hiányzásnak számít. Két levél:

Jó estét!

Én Pesterzsébetről járok Kispestre, a piachoz iskolába. Mindig a 151-est használom, de most az nem közlekedik. Kénytelen vagyok kerülni a 123-assal a Határ útra, és onnan metróval. Majd gyalog. A sztrájkkal nincs problémám, ha kéne, gyalog is bemennék, szóval engem igazából nem zavar se ez a kis kerülő, se a 20 perccel korábbi kelés, se az, hogy nincs tanítás bent. Am. egésszé jól lehet közlekedni. Habár az egyik osztálytársam, aki a 990A-val jött, azt mondta, hogy másfél órát álltak reggel a dugóban.

Üdv:humorpalanta

Kedves Mihály, kedves Olvasók!

Ma reggel autóval vittek iskolába, illetve a Berzsenyi utcai buszmegállóba. Onnan egy 173-as szóló szardíniásdobozzal tovább. Visszafelé már ne úsztam meg ilyen könnyen, 6 percet vártam a világ leghosszabb halkonzervére, ami sikeresen elvitt a Móriczig. Ott felhívtam a BKV-t, ahol a magnóra vett nő elmondta, hogy a Fehérvári úti villamosok közül csak a Kamaraerdő és a Bocskai út között jár, na mennyi? EGY darab szerelvény. Annak se láttam hírét, úgyhogy gyalogoltam pár röpke kilométert a Fehérvárin. Sosem láttam ott annyi embert gyalogolni, mint ma... Érdekes élmény volt. Végül megfagyva bár, de 42000 Ft-os éves bérlettel a zsebemben hazaértem.

Üdv mindenkinek

WR


20:26
"Beleférne minden nap ennyi séta" –vonja le a mai nap tanulságát dickinson, aki két metróval jutott el a Moszkva térre, onnan pedig a Szent János kórházig sétált.

Üdv, BKV-figyelő!

Ma majdnem a szokásos módon mentem iskolába: két metróval a Nagyváradról a Moszkvára, onnan viszont gyalog a Szent János kórházig. Beleférne minden nap, abszolút nem gond.

Délután a Ferenc körút környékén akadt dolgom. Mikor mennék haza, látom, a kapuk zárva, a tömeg pedig próbál tudakozódni. Kiderül, hogy Deák–Nagyvárad viszonylaton nincs metró. Na, mondom, megyek a saját lábamon, nem akarok heringként préselődni a bizonytalan sűrűséggel járó metrópótlón. Egész úton visszafelé egy pár (értsd: oda egy, vissza egy) metrópótlót (83-as trolipótló buszok) láttam elsuhanni magam mellett, csordulásig zsúfolva. A Klinikáknál szirénakoncert, fényhidak villogása fogadott: gázolás történt, ha jól sejtem. Amint elértem úticélomat, látom ám, hogy a metró már megy, legalábbis az utasok vígan mászkáltak ki-be a kapukon. Abszolút nem voltam dühös, egy kis séta sosem árt.

A felszínre érve szembesültem azzal, hogy hol vannak a metrópótló buszok: épp akkor érkezett három Alfa Localo és egy 173E jelzésű Ikarus, mind teljesen üres.

Már csak ez kellett ma a Budapestnek és a BKV-nak :)

Üdv, dickinson


20:11
Olvasónk csak 20 perccel később ért be munkahelyére, mint szokott, de örül, mert nem volt akkora tömeg a járműveken. Így közlekedett Ő Csepel és a körút között:

Szia, Figyelő!

Én reggelente a 159-es buszt, a Csepeli HÉV-et, a 4/6-os villamost, és a hetes buszt szoktam igénybe venni.

Ma reggel 6:15-kor indultam el, és elkezdtem sétálni a 159-es busz vonalán, és láttam egy buszt szembe jönni, amire fel is szálltam, miután megfordult a végállomáson. A Csepeli HÉV rendesen járt, és ahhoz képest, amennyien utazni szoktak, "üres" volt. A gondok a 6-os villamosnál kezdődtek, de a Boráros térről elsétáltam a Ferenc körútig, ahol metróra szálltam, és a Keletinél szálltam le. Innen lesétáltam a 2 megállót.

Összesen 20 perccel értem be később, mint szoktam, de a tömeg sokkal kisebb volt.

Üdv: Név nélkül


20:03
Kalauzzal találkozott olvasónk a gödöllői HÉV-en délután. Ezért azért furcsa, mert a belvárosban dolgozó ellenőrök ma igyekeztek nem felfedni kilétüket, inkább csak csendben utazgattak. Kinek hiányzik a verés, nem?

Szia BKV Figyelő, Misi!

Én Szilasligetről járok be a Maléter laktanyába (X. ker Zách utca, a ZMNE mögött). Reggelente gödöllői HÉV - M2 - 1-es villamos a sorrend. Ma 13.00ig kellett odaérnem, mert tegnap este még lebeszéltük, h. ne kelljen bemenni.

11.30 körül kibattyogtam a HÉV-hez. Jött is a menetrend szerinti időben, ráadásul hosszú szerelvény volt (tehát nem a 3 vagonos) M2-vel nem volt gond, bár meglepően üres volt. Stadionoknál 1es villamossal szerettem volna menni, de ami épp jött az a túloldalra állt be, sofőr kiszállt és elindultak vissza az Árpád híd irányába. Maradt a gyaloglás, 1 megállót kellett csak. Amíg elértem a Hun utcáig, egy villamos sem ment a Lágymányosi felé, de a másik irányba ment 2 is. :)

Ebéd után mentem haza. Az M2 Stadionoknál  szintén kihalt volt. Kb. mint vasárnap reggelente. A gödöllői 14.08-as HÉV menetrend szerint indult, de már az Örsön felszállt egy kaller (gondolom kihasználták a sok HÉV-en potyázót.

Nagyjából ennyi volt a mai nap. Szerencsém volt, h. nem voltam a buszra vagy villamosra kényszerülve. Kérdés, hogy holnapra mit találnak ki?!

Üdv.: szabopal


19:50
Vizsgaidőszakban van elég baja az embernek, már csak ez a sztrájk hiányzott, -írja rengeteg egyetemista. Öröm az ürömben, hogy, bár a vizsgákat megtartják, a sztrájk miatti hiányzást elnézik:

Sziasztok!

Egyetemista vagyok, és épp a vizsgaidőszakban ért minket a BKV sztrájk. Rendkívüli iskolaszünetet nem rendeltek el, a vizsgákat megtartják, bár igaz, hogy ha valaki nem tud bejutni lehetősége van a sztrájkra hivatkozni. Mégis rettentően megterhelő, hogy most már nem csak a vizsgák miatt kell aggódnunk, hanem amiatt is, hogy beérünk-e egyáltalán...

A XIV. kerületből járok a XI. kerületbe, szóval nem is olyan kis távolság megtételéről van szó.

Reggel sokkoló volt látni a 6-os villamos megállójában azt a rengeteg embert.

Holnap 8-ra kell mennem, reménykedem benne, hogy addigra javul a helyzet, még ha ez egyelőre valószínűtlennek is látszik...

Köszönöm, hogy ezt volt lehetőség elmondanom valahol.

R.Sz.


19:24
MJ nevű olvasónk a rossz közlekedésszervezésre panaszkodik, a hidakon reggel szinte állt a forgalom. Ennek ellenére gyorsan haladt, a Budaörs-Astoria távot fél óra alatt tette meg:

Üdv Mindenkinek!

Fél 9-kor Budaörsről indultam, hogy lányomat a 10 órakor kezdődő vizsgájára kocsival bevigyem az Astoriához.. Egy-két ismert kitérő út, s az Erzsébet hídon nem túl sokat várva már fél 10-kor ott is voltunk. A visszafelé út sem volt túl nagy gond (Szabadság hídon keresztül). Tömegközlekedési eszköz sehol-semmi! Lényegében csak a hidakon történő átjutás volt egy kicsit hosszú, a többi nem különbözött egy „normál” csúcsforgalomtól. (A budapesti közlekedés „kulcsa” a hidakon való átkelés és azok közelében a forgalom-szervezés! Hogy ezt csak az illetékesek nem veszik észre?!) Kb. 10 órakor már Budaörs-ön is voltam.

Üdvözlettel: MJ


19:13
Csak az nem ment ma be a munkahelyére vagy az iskolába, aki nem akart, írja olvasónk a lentebb található levelében. Ő előre felkészült, megnézte mi jár és merre, és ahol nem volt BKV ott egy autós segítségét kérték:

Szia Figyelő!

Én is a Telepes utca környékén lakom, mint egy előttem szóló, de én nem bíztam a véletlenre a 124/125-ös buszokkal, autóval bevitettem magam a suliba(Kőbánya, Kőrösi Csoma út). Útközben mentek mellettünk a 3-as villamosok, kb. 15 perces követés lehetett.

Hazafelé már érdekesebb volt. 14.10-kor ér véget a suli,én a könyvtári internethasználat lehetőségével élve megnéztem itt a blogon, meg a BKV honlapján,hogy mi a helyzet. Látom, hogy 14órától a 3-as villamos nem közlekedik. Na mondom, szép. Az se volt kiírva, hogy 14:00-kor indulnak a végállomásokról, vagy 14:00-ig már bemegy a remízbe mindegyik. Tanár jófej volt, elengedett mindenkit háromnegyed 2-kor, hogy elérjük a talán utolsó villamost. Vártunk 10 percet, és mivel szemből jött egy 3-as 13:58-kor, felhívtam a BKV infot, hogy akkor most mivan. Mondták, hogy már elment az utolsó Mexikói út felé, menjünk 161-es busszal az Élessaroktól. Ekkor szerencsére egyik srác elvitt négyünket az Örsig kocsival, úgyhogy a sétát/161-est megúsztuk. Itt megjegyezném, hogy egy 85-ös Ikarus 280-ast előztünk le az Élessaroknál, holott a honlapon az állt, hogy KöKi-től a Mádi utcáig, rövidített útvonalon jár. Az Örs vezér téren a villamosmegállóban elég sok ember várakozott, a hangosbemondóba gondolom cs'sztek bemondani, hogy ma már ne várjanak villamost a Gubacsi út felől. Ekkor jött még egy 3-as szemből,t ehát a Mexikói felől... érdekes. Ezután 82-es trolira szálltam, bár elment az orrom előtt, 7 percen belül indult is a következő. Nem volt tömeg rajta, és a Paskál parkig elvitt, ahonnan már csak 10 perc a Telepes utca. Reggel bátran mehettem volna BKV-val, nem volt nagyobb fennakadás, csak attól tartottam, hogy nem lesz villamos. A fél osztály (16 ember) hiányzott, úgy gondolom, hogy ha az ember utazás előtt tájékozódik, tud választani valami alternatívát, mindenhonnan be lehet jutni valahogy, csak akarat kérdése.

Az utasok tájékoztatása szerintem csapnivaló,amúgy rendben van a dolog. Ja,és szurkolok a szakszervezeteknek, remélem elérik, amit akarnak.

Üdv: Krull, a harcizom


18:47
A sztrájk miatt ma –nagyon helyesen- olyanok is kerékpárra szálltak, akik eddig tömegközlekedéssel vagy autóval utaztak. M. eddig busszal és villamossal járt iskolába, az Újpest és a Béke tér távot megtenni tömegközlekedéssel több, mint 40 perc, ma ugyan ez az út 25 perc volt biciklivel:

Sziasztok!

Újpesten a Rákospalota-Újpest vasútállomás közelében lakom, onnan járok suliba a Béke tér mellé. Az idei tanévben eddíg busszal + villamossal, vagy 20E busszal mentem suliba, de ma bringával mentem, így 25 perc alatt bent voltam, a sztrájk miatt direkt fél órával később keltem..

Tömegközlekedéssel, várakozással 40 perc alatt nem sikerült még teljesíteni a távot. 3 évíg minden nap bringával tettem meg az utat, de a sulimnál körülményes a kerékpárt tárolni, ezért idén BKV-ra váltottam. Azt hiszem mától újra bringával fogok bejárni, és nem érdekel, hogy mit mondanak a tanárok, egészségesebb, gyorsabb, és nekem jobb. Egyébként a 20E busz járt, egyet megelőztem reggel suliba menet a Reitter Ferenc utcában. Alig volt rajta néhány ember, viszont szóló busz volt, nem csuklós. Máskor reggel a csuklós buszra nehezen lehet felférni.

Osztályunkban a 28 tanulóból mindössze 10-en voltunk bent, de volt olyan osztály is, ahol az összlétszámból csak 4en mentek be. Délután autót vezettem, a forgalom nagyobb volt a szokásosnál, de nyugodtabb is volt, valahogy "barátságosabb" volt mindenki. A buszmegállókban sokan stoppoltak. (Nem vehettem sajnos fel senkit sem, mert tanuló autó volt.)

Villamost nem láttam, de a villamos forgalmi telepnél nagyon mozgolódtak a vilik. 30-as buszt reggel nem láttam, délután láttam egy darabot.

További szép napot.

M.

17:44 Állandó olvasónk és kommentelőnk Kispestről jelentkezik, ahol csend van és nyugalom:

Szeva Misi, itt a Harmincas Dógozó Jómunkáss!

Nos tehát, nekem tetszik ez a sztrájk. Tök nyugi és kuss van itt Kispesten, nincs csörömpölés és tuja zaj, busz is alig. Az emberek egészen nyugis arcberendezéssel lézengenek, és eltűnt a banyatankos nyuggerek hada is!

Természetesen motorral mentem mindenhová, az utak itt errefelé jól járhatók, nincs káosz a sok autó miatt sem. Tegnap sajnos kellett békávéznom, és arra a fél napra is majd' meghülyültem a tömegtől meg a hülyéktől, meg a lassúságtól. Most ismét egyedül, nagyon jó volt végre!

Nekem nem hiányzott ma sem a brékávé, elvagyok nélküle. És el leszek továbbra is (most veszek autót rövidesen), és sajnálom azokat, akik a színvonaltalan tömegközlekedésre kényszerülnek!

A járművezetőknek meg kitartás, és mehet a sok csirkefogó korrupt góré is Eleonórácska mellé a kóterba! :)


17:38
Az imént utaztam a Keleti pályaudvar és a Déli pályaudvar között metróval. A Keletinél a szokott tömeg volt a 7-es buszok megállójában, a trolikra kevesen vártak, utast is alig lehetett látni rajtuk. A metrót sokan várták, minden állomáson rendőr segítette a biztonsági őrök munkáját. Egyedül a turistáknak nem segített senki, akik azt sem tudták, hogy mi van. A vonat Martonvásár felé időben indult.

16:38 Alig volt néhány tanuló az iskolában, erről ír lentebb néhány sorban egy tanár olvasónk. Felügyeletet muszáj tartani, de a kevés tanulónak nem lehet rendes órát tartani, így fizetést se kapnak:

Sziasztok!

Tanár vagyok. Az iskolában alig lézengett tanuló. Persze többen bejöhettek volna, de a sztrájk kitűnő kifogás. A szépsége a dolognak az, hogy az iskolának muszáj felügyeletet biztosítania, de mivel rendes órát tartani nem tudunk, fizetést nem kapunk...


16:14
Sokakra jó hatást gyakorol a BKV dolgozók munkabeszüntetése. Névtelen olvasónk arról mesél, hogy a körúton sétálva szokatlanul sok mosolygó emberrel találkozott. Amikor megpillantott egy villamost, már kedve sem volt felszállni rá, sőt, hazafelé is sétálni fog!

Sziasztok!

Én szerencsésnek mondhatom magam, mert a Mester utcától a Blaháig kellett ma eljutnom. Pont jött a villamos, mikor kiértem 9-kor a megállóhoz. Esélyem nem volt rá, hogy felszálljak. Ehhez hozzájárult a szokásos probléma is, miszerint a kedves utastársak gyakran az ajtó mellett szeretnek tömörülni, míg a villamos közepén csak lézengenek. Mindegy, elindultam gyalog.

És ekkor ért az első kellemes meglepetés: felpezsdült a körút. Nagyon sokan sétáltak, sokan láthatóan jó kedvűen. Szerintem ma jó páran olyanok is gyalogolhattak egy kiadósat, akik nem tették ezt talán hónapok óta. Rendkívül kellemes volt a hangulat. Amikor a Rákóczi térhez értem, akkor ért utól a következő villamos. Erre már nem is volt kedvem felszállni.

A mai második kellemes meglepetés, hogy valószínűsíthetően a sztrájk miatt alig voltak a postán. Ilyen gyorsan még sosem fizettem be csekket.

Én hazafelé is sétálni fogok...


15:47
Két élménybeszámoló között egy kis kitekintő: Demszky Gábor mutassa meg, hogy melyik buszvezető keres 285 ezer forintot, ezt kéri egy buszvezető felesége:

Üdv mindenkinek! Én a reggel hallott fizetésekről szeretnék egy pár szót ejteni. Demszky Gábor szerint a BKV buszvezetők 285 ezer forintot keresnek (csak azt nem tudom melyik), és feleslegesen sztrájkolnak, mert más nem keres ennyit, de elmondanám, hogy ők sem! Én buszvezető feleség vagyok, a férjem még 120-130 ezer forintnál többet sosem kapott a BKV-nál. Az a vicc az egészben, hogy a bruttó fizetése sincs 285 ezer forint ,étkezési utalványokkal sem! Én jelenleg Gyeden vagyok itthon a 3 hónapos kislányunkkal, és én ugyanannyit kapok, mint a férjem (sőt még néha többet), akinek az egyik lába a sírba,a másik a börtönbe. (ahogy szokták mondani)

Ja és hozzátenném, hogy a sztrájk napokra nem jár fizetés, tehát jövő hónapba nekünk ennyivel kevesebbet kell beosztani, 2 gyerekkel. Nem bánnám ,ha ez a levél valami úton eljutna Demszky Gáborhoz, és elmagyarázná, honnan szedte ezt a hülyeséget?! Könnyű úgy hülyeségeket beszélni, hogy tán életében nem ült buszon, villamoson, csak beül az autójába (amit mi adófizetők vettünk neki), tankol bel e(amit szintén mi fizetünk), ő pedig osztja az észt, és kitudja mennyi az ő fizetése?! Biztos nem 285ezer forint..


15:21
„Egy olvasó” névre hallgató utasunk is sétált egy kiadósat ma reggel a Hegyalja úttól egészen a Március 15. térig, onnan a 2-es villamossal utazott tovább, ami szerinte hibátlanul járt:

Kedves BKV-figyelő!
 
Olvastam az oldaladon a sztrájkkal kapcsolatos tapasztalatokat, és Csabi írásához szeretnék pár mondatban hozzászólni. Én reggel negyed 8 körül szoktam elindulni dolgozni. Ma is ezt tettem. Felhívtam a BKV Ügyfélszolgálatát, ahol kicsit várni kellett, de egy nagyon kedves és türelmes ügyintéző hölggyel sikerült beszélnem. Ő mondta,hogy jár negyedóránként a 8-as busz. Na mondom, ez tök jó! De nem akartam fagyoskodni ezért elkezdtem sétálni a Hegyalja úton, hogy majd max. kicsit kocogok és elérem valamelyik megállóban a buszt. De nem ez a lényeg!

Végül ez a megoldás olyan jól sikerült, hogy a Március 15. térig sétáltam, ami azért kb. fél órás út volt. Szembe három db 8-as buszt is láttam, viszont a városba befelé egyet sem! Tehát az a negyedórás követés legalább fél órás volt. És dugó csak a BAH-csomóponttól volt, tehát addig simán tarthatta volna a menetrendet a busz. Én nem idegeskedtem, mert rámfért a mozgás, de a megállókban elég ideges emberkéket láttam.

A munkahelyemre sikerült bő fél órás késéssel beérnem, de legalább a Március 15. térről a 2-es villamos hibátlanul járt.
 
Üdv: Egy olvasó


15:02
Kispestről küldött helyzetjelentést olvasónk, Árpi. A metróval minden gond nélkül lehez közlekedni, az 50-es villamosok helyett 950/A buszok járnak, természetesen jóval ritkábban, de Tesco buszok is felveszik a megállóban álldogáló utasokat:

Helló Figyelő!

Egy kis Kispesti helyzetjelentés: A Határ útig ugye a metróval zökkenő mentesen el lehet jutni, ezután egy kicsit nehézkesebb, de nem lehetetlen. Az 50-es villamos vonalán 950/A jelzéssel buszok közlekednek. Természetesen sokkal ritkábban járnak, mint a villamos, de járnak és ez a lényeg! Ezenkívül szintén a Határ útról induló Tesco buszok minden megállóban felvesznek mindenkit akik fel akarnak szállni és ha bárki „jelez” megállnak a következő megállóban holott „alaphelyzetben” ez az ingyen járat csak az áruházba történő utazáshoz lehetne igénybe venni. Ezúton köszönet az emberséges sofőrjeinek.
 
Üdv: Árpi


14:56
Rossz tájékoztatás, hiányzó viszonylattábla, beszélgető buszvezető, hoppon maradt utasok. Erről ír Szabolcs a következő levelében melyből kiderül, nem csak segítőkész BKV-sok dolgoznak a sztrájk alatt:

Hello Misi, kedves Mindenki!

Ahogy olvasom a bejegyzéseket, általában a sofőrök kedvessége, szolidaritása jön át, hogy megállnak mindenkinek vagy hogy épp van fűtés a buszon. Az én sztorim a 240E jelzésű buszt pótló szép színes (pontosan nem tudom az üzemeltetőt) buszon ülő sofőrről szól.

Először is, a Móriczon egy olyan busz állt a 240E megállójában (BKV-s), amin nem volt villanysárga detonátor (jegykezelő-lyukasztó cucc), szóval le kellett szállnunk, majd begurult a szép színes, barnától a narancssárgáig pompázó busz. A sofőrrel volt egy kollegája, de egyiküknek sem volt fogalma arról, hogy abban a megállóban megáll-e az egyébként jelzés nélküli busz, amelyik után épp egy idős bácsi érdeklődött. A bácsi szerencsétlen ottmaradt a megállóban... Talán a következő sofőr tudja majd...

Tájékoztatást senkinek nem tudott adni a sofőr, inkább a kollegával beszélgetett. Aztán elindultunk. Minden megállóban (ahol más busz is megáll) a várakozó utasok a buszon lévőket kérdezték, hogy ez most melyik járat. Ha pedig vkinek futnia kellett a busz után, azt egy esetben sem várta meg. Több ember orra előtt csukta be az ajtót. Egy esetben állt meg megállón kívül, akkor, amikor a kollega leszállt.

Egy szó mint száz, én nem érzem, hogy annyira szolidárisak lennének ezek a sofőrök, és ha ma még egy ellenőr is az utamba kerül, hát én nem tudom mi lesz. Káosz.

Kösz a posztolási lehetőséget, sok sikert az oldalhoz!

Szabolcs


14:41
Talán a kerékpár az egyetlen jó alternatíva, legalábbis Souriante következő leveléből ez derül ki. Ő a közel 10 kilométeres távot a lakhelye és a munkahelye között ma kerékpárral tette meg. Volt ülőhelye, a jármű korszerű és tiszta volt, a sofőr pedig egy tünemény:

Nos, az én lakóhelyem és munkahelyem között egyetlen busszal kell(ene) menni,de azzal jó hosszan. Következésképpen a bringa - végig a busz egyébként szokásos útvonalán - kézenfekvő megoldásnak tűnt. (Autóm nincs, de ha lenne, sem állnék be azokba a durva dugókba, amiket menet közben láttam).

Viszonylat: kb. 10 km. Nem, nem jó a fizikai erőnlétem, és egyébként sem szoktam már télen bringázni, vége a bohó ifjúságnak. De az időjárás kegyes volt, és még ha nem is vagyok mostanság edzésben, a táv akkor is abszolválható, szép nyugodt tempóban, esetleg megállva és sétálva egy szakaszon, szuszogni. Ezzel - és egy benzinkúti megállással elégtelen keréknyomás miatt – se volt sokkal volt lassabb a canga, mint a busz szokott lenni a reggeli csúcsban. (Igaz, fárasztóbb volt, viszont mindig volt ülőhelyem, a jármű tiszta és korszerű, a "sofőr" egy tünemény, és kényelmesen elférek. ;))

Az útvonal megoldható volt nagyrészt mellékutcákban, illetve a Duna- parton. (Utóbbi a reggeli napfényben a sétányon pedálozva...egészen szívderítő volt.) A munkahelyen szóltam előre, tudomásul vették hogy a sztrájk miatt a beérés bizonytalan lett. Váltóruhát hoztam, és már a reggeli kávéra sem volt szükség, eléggé fölment a vérnyomásom a testmozgástól. :-) Voltaképpen egészen jól sült el a dolog, tetszett, jól éreztem magam - olyannyira, hogy komolyan elgondolkodtam a végleges járműváltáson, és csupáncsak azért nem tettem még meg, mert túl sok egyéb helyre rohangálok még a város különböző pontjain, ahol sokkal inkább a tárolás biztonságos módjával (vagyis annak hiányával), mintsem a távolsággal van problémám. Ugyanezen okból néhány egyéb programomat halasztanom kell, illetve másképp - nem kerékpáros megközelítéssel - megoldanom.

De talán a (mai napra is, csakúgy mint a két évvel ezelőttire) hiába kifizetett bérletem kompenzálásaként a sztrájk utáni bérletvásárlást egy időre elhalasztom, és azokon a napokon amikor a munkán kívül nincs más dolgom, kerékpározni fogok. Csak hogy én is a pénzemnél maradjak, ne csak a BKV sofőrök.

Üdvözlettel: Souriante


14:15
Ancsa megérti a sztrájkoló BKV-sokat, morgás helyett inkább alkalmazkodott a kialakult helyzethez. Talán ez az egyetlen megoldás, amit most tehetünk. Ha idegeskedünk, anyázunk, akkor sem jön előbb busz:

Helló!

Én a belvárosban lakom ugyan és a munkahelyem is ott van, de a szokásos 4-6-os villamos-metró helyett a reggeli hírek alapján egy troli-kombinációt választottam. Jó ötletnek bizonyult, ugyanis rendszeresen járt, tök üres volt és a nagy forgalom ellenére is jó ütemben haladt. Ettől függetlenül készenlétben állt a bicikli és végső esetben gyalog is teljesíthető a táv bő 1 óra alatt. Persze, szerencsés vagyok, de ha messzebb laknék, valószínűleg otthonról dolgoznék vagy az egy nap fizetetlen szabadságot választottam volna. Megértem, hogy sokaknak bosszúságot okoz a sztrájk, de én nem tekintem a BKV alkalmazottakat egynek a BKV Zrt-vel, megértem őket is és hőbörgés helyett alkalmazkodom a kialakult helyzethez. Egyébként sem tartom fairnek, hogy a város- és cégvezetés azt a taktikát választja válaszként, hogy megpróbálja megutáltatni a sofőröket az utazóközönséggel. Oszd meg és uralkodj ugye...

Üdv, Ancsa


13:38
Folyamatosan járt délelőtt a 8-as busz, és nem is volt rajta nagy tömeg, erről ír Csabi. A 173-ason már nagyobb tömeg volt, a kis buszra rengeteg ember akarta felpréselni magát:

Üdvözlet mindenkinek!

A gazdagréti tér mellett lakunk, ahol ma délelőtt mentünk 8-as busszal befele, Astoria fele. A busz 15-20 percenként folyamatosan jár, annyira nagy tömeg nem is volt rajta. A BAH-csomóponttól természetesen a megszokott dugó teljesen az Astoriáig, de ahol van buszsáv ott elég gyorsan haladtunk a busszal. A buszon nem volt az a nagyon nagy tömeg, egy hétköznapi napnak megfelelő embermennyiség volt. (amikor olyan 10 percenként jár a busz)

Ezután az Astoriától mentünk a Szent Imre kórházig (maximum 2-3 percet vártunk a buszra), ahova befutott egy 173-as busz, amely nagy meglepetésre egy Volvo Alfa Localo busz volt, amin ha azt mondom, hogy hering érzése volt az embernek, talán keveset is mondok. Ezen a kicsi buszon rengeteg ember volt, s maradt is ez a tömeg a kórházig. (A Móriczon a busz fele kicserélődött)

A kórházba elintéztük a tennivalókat, amely után 173-as busszal (5 percet kellett rá kb várni) mentünk el vásárolni teljesen Újpalotára, a végállomáshoz. A busz szépen lassan haladt, különösebb dugó nem volt, minden megállóban volt le- és felszálló utas, mivel itt már egy régebbi típusú Ikarus csuklós busz jött, s még fűtés is volt a buszon.

Amikor ott is végeztünk, jöttünk vissza szintén 173-as busszal (1-2 perc várakozás után indult kevés utassal a végállomásról), majd mire beért a Keletihez szintén tömve volt. Astoriánál leszálltunk róla, 10 perc várakozás után jött a 8-as busz, s hazajöttünk.

Ha összegeznem kellene, ezeken az útvonalakon nem érezhető a sztrájk hatása különösebben, sehol nem kellett 10 percnél többet várni sem a 8-as, sem a 173-as buszra. Kicsit (esetenként nagyon) zsúfoltabbak voltak a járatok, de a közlekedés mondhatni zavartalan volt. A legtöbb ember a buszon a sztrájkról beszélt, s folyamatosan telefonált a legtöbb ember az ismerőseivel, barátjaikkal, hogy továbbítsák a saját utazási élményüket.

Most indulok a városligetbe jég korcsolyázni, s mivel a metró zavartalanul közlekedik, így szerintem simán odaérek. Amit javaslok másoknak, hagyjanak kicsit több időt az útra, amit eddig megszoktak, s olvasgassák a BKV honlapján és itt a blogon közölt információkat.

Üdvözlettel: Csabi


13:04
Taxiként közlekedett a 124-es busz ma reggel a Telepes utcában, erről számolt be Angie nevű olvasónk. A busz minden járókelő mellett megállt, mindenkinek ajtót nyitott, így senki sem maradt az utcán:

Kedves BKV-figyelő!

Zuglóból, Telepes utca végéből Petőfi híd pesti hídfő: 1,5 óra. Engem nem zavart, számoltunk vele, a fél10-kor kezdődő vizsgára elindultunk fél 8-kor. A baj csak az volt, hogy a 1,5 óra legalább felét az utcán fagyoskodva töltöttük. Ami viszont nagyon  is pozitív volt, és ami miatt írok:

Ezúton köszönöm annak a buszsofőrnek a munkáját, aki reggel, a 124-est vezetve a Telepes utcában, minden arra kószáló ember mellett megállt és ajtót nyitott. Aki nem vette észre a mellélopakodó ikarust, annak dudált is egyet-kettőt. Aki így sem vette észre, ahhoz kicsit gurult még, nyitott ajtóval, integetve.:) Hatalmas köszönet, az egész napomat ő dobta fel:)

Kitartás minden tömegközlekedőnek!

Angie


12:54
Wolfclaw viszonylag könnyen eljutott a munkahelyére. Ő inkább biztosra ment, sétált, nem várt semmire, csak olyan járműre szállt fel, ami épp jött. Bízunk benne, hogy a hazaút is könnyű lesz:

Kedves Mihály!
 
Rendszeres olvasója vagyok a BKV-Figyelőnek, de most első alkalommal nem kommentben hanem levélben írok. Én a kőbányai Egészségházzal szemben lakom. Mivel tudtam, hogy a 28-s villamost (pláne a 62-st) hiába várom, feleségemmel úgy gondoltuk, hogy elmegyünk az 1-s villamos megállójába, mert a reggeli Tényekben még azt mondták, hogy az jár. Aztán meggondoltuk magunkat, és lesétáltunk a Népligetig. Később bebizonyosodott, hogy ez volt a jó ötlet mert amíg sétáltunk egy jármű nem sok, de annyi se haladt el mellettünk. Aztán a munkahelyemen derült ki, hogy hiába is vártuk volna, hiszen csak a Stadionig jár. A metrón meglepődtem, mert nem volt tömegnyomor. A Nyugatinál szálltam le, az Oktogon felé mentem volna, ha nem épp csak a villamos seggét látom mire felértem a megállóba. A Jászai Mari tér felé nézegettem, hátha jön egy másik, de 2 perc után feladtam (főleg mert késésben voltam), és legyalogoltam azt az egy megállót. Akkor ért oda a Móricz felől egy 6-s villamos. A hazajutásom még kérdéses, de ha nem lesz vasutas sztrájk délután akkor megoldott.
 
Magam részéről ennyi eddig a sztrájk.
 
Üdvözlettel: Wolfclaw


12:41
Igazolt hiányzás és extra vizsganap a hiányzó hallgatóknak, erről ír Doug, aki ennek ellenére bement az egyetemre. Szerencséje volt, se a HÉV-re, se a metróra, se a villamosra nem kellett várnia, viszont sok volt a hajléktalan. A 4-es vizsgához ezúton gratulálunk!

Szia figyelő!

Én nem vetten észre, hogy sztrájk lenne. Én is nagy okosan felvettem ma fél 8ra egy vizsgát. Nézegettem a híreket, de nem igazán izgultam ugyanis az egyetem így állt hozzá:

A BKV holnapra bejelentett sztrájkja miatt lehetnek olyan hallgatók, akik nem tudják az egyetemet megközelíteni, pedig vizsgázniuk kellene. A Kar vezetése azon az állásponton van, hogy ebből a visz major helyzetből e hallgatóknak nem származhat kára. Ezért a Kar vezetése arra kért minden tanszéket, hogy a holnapi (január 12-i) vizsgán meg nem jelent hallgatókat tekintsék igazoltan távollevőknek, tehát a vizsgajelentésben a "beszámít a vizsgákba" rubrikából a pipát töröljék. Csakis ezen hallgatóknak a számára a vizsgaidőszak hátralévő részében hirdessenek meg extra vizsgaalkalmat mindenképpen akkor, ha egyébként már nem volna vizsgázásra lehetőségük, és akkor is, ha az eredetileg meghirdetett további vizsgaalkalmak ütközés miatt e hallgatóknak nem felelnek meg.

Ja ez BME-VIK. Így úgy gondoltam próbálkozok. Békásról kell eljutnom a BME-re, de a Petőfi-hidas részre. A HÉV pár perces késéssel jött, és egy négyesben egyedül ültem. Ez olyan 6 körül volt. A 4-6 villamosra már várni kellett a Margit-hídnál 10 15 percet, de az se vészes. Azon már kicsit nagyobb volt a tömeg főleg a Blaha-tól, de nem volt vészes.

Hazafelé westendbe be kellett ugranom, Petőfi-hídnál várnom sem kellett, itt már nagy volt a tömeg meg a hajléktalanok is felbátorodtak, így Üllői úton átszálltam 3as metróra.

Itt se kellett várnom tömeg sem volt. Dolgom végeztével Nyugatinál pár perces várakozás után már megint 4-6oson voltam pár édesen szunyókáló hajléktalan között. Ez 11 után valamivel. A Margit-hídnál a tábla szerint pont elment a HÉV, de 10 percen belül már jött is a következő. Szóval nálam semmi fennakadás nem volt.

Ja vizsgám 4es lett :)

Doug


12:23
Anita a hírekben hallottak alapján tervezte meg az utazását. Sajnos menetközben a közlekedési rend megváltozott, így hiába várt a 41-es majd a 4-es villamosra, egyik se jött. Olvasónk három és fél óra alatt jutott el a munkahelyére:

Szia!

Az én tapasztalatom elég átfogó a város helyzetét nézve, mert Dél-Budáról Észak-Pestre közlekedtem (volna). A BKV honlapján és az Indexen lévő információival ellentétben a Fehérvári úton 55 perces várakozás után sem láttam 41-es villamost, ellenben egy, a semmiből feltűnő 18-as villamosra fel tudtam szállni, ami csak a Bocskai útig közlekedett.

A fenti két hírforrás híreire alapozva - jár a 4-es villamos - a Bocskai útnál várakoztam több, mint háromnegyed órát, de csak nem jött. A hangosbemondón érthetetlenül és halkan, de bemondták, hogy a 6-os közlekedik. Ekkor átmentem a 6-os villamos Móricz Zsigmond körtéti végállomásához, ahol egy bent álló villamos, kb. 10 perces várakozást követően elindult. Metró járt.

Újpest teljesen béna, autós segítséget kértem, hogy bejuthassak a munkahelyemre. Itt már semmilyen más alternatíva nem kínálkozott. Így tartott 3,5 órán át ma a munkába jutásom.

Anita


12:09
Adani a sztrájknak köszönhetően 40 perccel előbb ért be munkahelyére, mint szokott. A hírekkel ellentétben a gödöllői HÉV a teljes vonalon közlekedett, már csak abban kell bízni, hogy délután is kimegy a HÉV Gödöllőig, és haza tud jutni:

Kedves BKV-figyelő!

Az én sztorim nem annyira érdekes, de hátha hasznát veszi valaki.

Kb. 6 óra körül értem ki gyalog az őrsre miután 10 percet vártam a rákosfalvai megállóban a HÉV-re. Ilyenkor kb. 5-6 percenként szoktak rohangálni mindkét irányba most egy se jött. Elindultam hát gyalog csak 1 km, útközben láttam egyet elmenni arra. Mikor beértem láttam egy másikat bent állni az elején Gödöllő táblával. Mivel még akkor hajnalban is az volt az utolsó információm, hogy csak Bp-n belül mennek a HÉV-ek ezért bekopogtam a vezérhez és megkérdeztem ,h Gödöllőig megy-e. Igenlő válasz után felszálltam és kb. 7 körül megérkeztem Gödöllőre -40 perccel értem be előbb a munkahelyemre. :)

Azóta már a hivatalos álláspont is az, hogy jár a gödöllői HÉV így remélem a hazaút sem lesz problémás.

Üdv! Adani


11:56
Booman a Pesterzsébet – MOMPark utat 2 óra 10 perc alatt tette meg. Alább elmesélni, hogyan jutott el a munkahelyére:

Beértem a munkahelyre! Pesterzsébetről megyek a MOMPARK melletti utcáig, elég szép táv amúgy is, hát még most.

HÉV - Jár, 35 percet kellett rá várni, de meglepő módon nem volt tömegnyomor. Amíg vártam a HÉV-re, a szemben levő buszmegállóba kettő Volános busz érkezett, messze voltak ahhoz, hogy lássam, szokásos járatok, vagy kiváltások voltak e. Minden esetre várakozó alig volt, megoldották másképp, vagy otthon maradtak.

Vágóhíd - 2-es villamos. Kb. 20 percet állt a szerelvény a megállóban, ez idő alatt szépen megtelt.

Boráros tér - A buszos végállomás csaknem teljesen üres volt, összes 2 db. 212-es busz rostokolt a 23-as megállóban, zárt ajtókkal, vélhetően üzemen kívül. 4-es villamos nem járt, be is mondták, hogy csak a 6-os fog érkezni. 30 perc múlva jött is, Pest felé. Óriási tumultus, az emberek nem fogták fel, hogy már nem férnek fel. Ajtó csukódik, kívül rekedtek közül néhányan hevesen szidják a BKV prostituált anyját és szeretnék, ha a cég orális élvezeteket nyújtana számukra. Néhányan röhögnek. 10 perc múlva jön a Buda felé tartó szerelvény - tehát 40 perces várakozás után. Éppen csak fel tudtam magam passzírozni rá.

Móricz Zsigmond körtér - Volánbuszok váltják ki a 240-es és a 153-as járatokat. Ritkítva mennek, de Budaörs és Gazdagrét tehát nincs teljesen elszigetelve.

Amerre én megyek - Déli pu felé -, semmi nem jár, 61-es villamosnak se híre, se hamva, egyéb buszok szintén nem képviseltetik magukat a közösségi közlekedésben.(Ha nem szállok le a kettes villamosról, a Kossuth téren felszállhattam volna a metróra, azzal pedig irány a Déli! A francba!)Nincs más választásom: Gyalogolok.

Menetidő Pesterzsébetről a MOMPARK-ig: 2 óra 10 perc.


11:36
Csilla egészségügyi dolgozó, ma a sztrájk miatt nem tudott dolgozni menni. „Mit szólna a buszvezető, ha a súlyosan beteg gyerekét, feleségét, nem látná el az orvos, ha nem műtené meg, mert nem tud bejutni a munkahelyére?” –kéri olvasónk:

Már a múlt héten is kaotikus volt a tömegközlekedés, volt, hogy fél órát kellett várnom a buszra. Ma tovább növekedett a káosz. Egészségügyi dolgozó vagyok, ma sok embernek nem  tudtam azt nyújtani, amire szüksége lett volna, mert nem mertem elindulni tömegközlekedéssel a város túlsó végébe. Bizonyára nehéz helyzetben vannak a BKV dolgozói, de más helyzete sem könnyebb, mégis teszik a dolgukat. Nem értek egyet azzal, hogy emberek százezreinek az életét keserítik meg azért, hogy nekik jobb legyen. Mit szólna a buszvezető, ha a súlyosan beteg gyerekét, feleségét, nem látná el az orvos, ha nem műtené meg, mert nem tud bejutni a munkahelyére, vagy  mert nem ért egyet a saját alacsony fizetésével, rossz munkakörülményeivel? Vagy nem tanítana a tanár, ha a boltban nem tudna vásárolni, ha nem kapná meg a leveleit, és sorolhatnám. Bizonyára fel lenne háborodva és feljelentené az érintetteket. És talán az sem jut  eszébe a BKV dolgozóinak, hogy a sztrájk napjának feszültsége talán épp akkor jön elő az egészségügyi dolgozón, a tanáron, a postáson, vagy bárki máson, amikor majd neki lesz szüksége mások munkájára.

Üdvözlettel: Csilla


11:11
Réka nem bízta a véletlenre a dolgot, előre megszervezte a közlekedését. Otthonról autóval ment az Örs vezér teréig, onnan pedig metróval a Blaháig. Itt hiába várta a villamost, ezért előkapta az összecsukható rollerét, és azzal ment a Petőfi hídig:

Kedves BKV Figyelő!

A 16. kerületben lakom és a Budára a Petőfi híd budai hídfőjéhez járok dolgozni. 3 féle jármű hatékony kombinációjával jutottam be dolgozni

Az Örsig autóval jutottam. Onnan metróval a Blaháig. A metró szépen jár és a sztrájktól megrettent emberek nem feltételezik, hogy rendben közlekedik, ezért nem volt tömegnyomor sem.

A Blahán egy darabig vártam a villamost, de miután nem jött és amúgy sem fértem volna fel rá, előkaptam összecsukható rolleremet és 15 perc alatt elrollereztem a munkahelyemig. Ezalatt lehagytam többezer dugóban tötyögő autót  rengeteg gyalogost. Nálam gyorsabbak csak a biciklisták voltak. De ők nem szállhattak volna fel semmilyen járműre, ha akartak volna sem. Egyetlenegy villamos sem haladt el mellettem. Azóta mindenki a rolleremmel cikázik a folyosón.

Azt nem figyeltem, hányan néztek futóbolondnak.

Üdv: Réka


10:24
Sztrelnyikov nevű olvasónk hiába várt a 30-as buszt a megállóban az nem jött, pedig az MTI szerint jár(t):

Helló, a BKV szerint jár a 30-as. Szerintem meg nem. 6:00-kor álltam ki a megállóba. 6:30-körül realizáltam, hogy ez bizony nem jár. 7:10-re értem Újpest központba. Ezen idő alatt semelyik irányba nem közlekedett 30-as busz. Lehet tudni valamit, hogy a szerződésesek is csatlakoztak a sztrájkhoz? Vagy a 30-as időközben visszakerült a BKV-hoz.

Üdv, sztrelnyikov


9:55
Akárhányszor sztrájkba lépnek a BKV-nál vagy a MÁV-nál lévő szakszervezetek, az utasok folyton panaszkodnak, hogy „pont most?”. Kérdem én mikor lenne a legalkalmasabb? Éjszaka? Hétvégén? Egyszerűen nem lehet úgy időzíteni, hogy ne essen vizsgaidőszakra, érettségi időszakra, ne legyeb ballagás, ne karácsony előtt, vagy után legyen. Ettől függetlenül részvétem azoknak, akik a sztrájk hasonlóképp megnehezíti az életét:

Hello!

Nos, úgyis ráérek, nem hiszem hogy lekésem, ami nem is jár. Nekem ma (2010.01.12) vizsgám van 13:00-tól, ezért engem nagyon "kellemesen" érint ez a sztrájk. Már tegnap délután úgy döntöttem, hogy biztosra megyek, ezért inkább rendeltem egy taxit. Persze ez majdnem annyiba fog kerülni, mint a havi diákbérletem, de gondolom, hogy ez nem hatja meg sem a BKV-t, sem a nem dolgozó dolgozókat.

De az biztos, hogy én ezek után egy darab bérletet és jegyet nem fogok venni. Így is, a most érvényes bérletem 30 napjából még 16 nap van mára (gyk. janunár 28-ig), és senki nem ígéri nekem, hogy használni is fogom tudni. Kérdem én, ki fogja nekem megtéríteni a káromat?

Mindegy, nem fogok szitkozódni, értelme annak sincs, meg majd megteszi más helyettem. Addig is a valószínűleg újra sláger Rihanna számot ajánlanám mindenkinek :)

Üdv! Gy. Zoltán


9:38
Olvasónk tudta, hogy a BKV szakszervezetek mától hirdettek sztrájkot, ezért csak olyan ügyfelekkel foglalkozik, akiket így is el tud érni:

Hello!

Én nagyon egyszerűen oldottam meg a sztrájk ügyet. Olyan ügyfelekkel egyeztettem keddre időpontot, akikhez gyalog is ki tudok menni. Itt lakom tőlük pár megállóra, ezt ki lehet bírni. Ezen kívül ott van még a VPN, így otthonról is tudok bizonyos ügyfeleknél dolgozni. Úgyhogy tőlem sztrájkoljanak csak nyugodtan. :-)

Te hogy éled meg a sztrájkot?
bkvfigyelo@gmail.com


Cimkék: közlekedés, sztrájk, Budapest, BKV
39 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

35. jmiki8 2010-01-12 15:18:34
Én a Ferencziek terén azt tapasztaltam, hogy a 8-as és a 173-as busz jár. A 173-as járat azonban még ha jár is, csuklónélküli buszok mennek össze-vissza. Lehetetlen rá fölszállni, mindkét irányban. A 8-as busz megbízható, mindig van rajta hely.
34. valaki 2010-01-12 15:14:05
Amikor ebben az országban van(nak)olyan ember aki 20 év alatt megtömi a zsebét és utána mosakszik a tvben. Hol ott 2002-ota megrendel egy szolgáltatást és nem fizet érte ez türhetelen ez majd nem olyan mintha egy éteremben megrendelem a vacsorát megeszem és fizetés nélkül távozok. Fel teszem a kérdést neki mért hagyák ha nekem nem? Teljes mérték egyet értek a sztrájkal és nemértem hogy egyes emberek mért azt teszik amit már rég mekelet volna tenniük.
33. Horváth Róbert 2010-01-12 15:07:33
Kocsist a Dunába,Demszkyt pedig utána.Szabasuljatok már meg az élősködőktől!
Sztrájkoljatok addig amíg nem engednek!!!Persze az nekik jár alanyi jogon a "menedzser fizetés"!!!Tapasztalható az eredménye.Hajrá BKV.
32. valaki 2010-01-12 14:51:26
Az helyzet hogy amiket itt olvasok annak egy része jogos más része nem. Vannak itt olyanok akiknek fogalmuk sincs hogy miröl beszélnek mindenki csak a hirekböl meg a saját tapasztalatait irja le. Ha egyes emberek tisztába lennének néhány dologal nem irnának baromságokat. Hajrá BKV-sok csak igy tovább végre van aki kiáll az igazáért.
31. Dinan 2010-01-12 14:44:49
nagyon derék dolog a sztrájk, de még derekabb lenne, ha úgy élnének a sztrájkjogukkal és demokratikus vívmányokkal, hogy ne más rétegek igyák a levét. Nem tudom mit szólna, ha emiatt nem jutna el egy temetésre időben, mert nem jár a busz, a taxi meg nem fogadott el előrendelést! És még egy...két diplomával közalkalmazotttként nem keresek ennyit, mint egy buszsofőr! Más izéjével verik a csalánt!
30. Durza 2010-01-12 14:42:59
Szerintem az összes BKV bekaphatja,nem tudom mit képzelnek magukról,ki fizeti ki a mások kárát? Egyszerüen felháboritó!!!!! A végkielégitésekből egy-két dolgot megtudtak volna oldani.
29. Ági 2010-01-12 14:35:03
Való igaz amit a BKV és a MÁV úgymond szakszervezeti vezetői művelnek (megvezetve a szakszervezeti tagokat)a sztrájk megcsúfolása és lejáratása. Amit évek óta művelnek az semmi más, mint közhangulat keltés.Van elég baj ebben az országban, de az már nonszensz, h. az emberek már munkába sem tudnak bejutni rendesen. Az életüket néhány politikától felhergelt személy keseríti meg.A jelenlegi BKV és a korábbi gördülő MÁV sztrájkok sem valós és elérhető célokért zajlottek ezt még a vak is látja.
Itt most már valóban nem kellene tűrni nyuszi módon h az egyszerű emberek zsebér kufárkodjanak egyesek.
28. zsana 2010-01-12 14:10:25
Az én napom percre pontosan be volt osztva, és amikor reggel el kezdtem lemondani a megbeszélt találkozoimat, nos, nem volt túl kellemes. Arról nem is bezsélve, hogy mi munka lesz megint összehozni, felhívni, egyezteni, megbeszélni. És mindezt azért, mert anyagilag csak úgy állok, hogy BKV bérletet tudok fizetni havonta, de nem tudok egy autót megvenni! Ezt a sztrájkot én nem érzem jogosnak!
27. valaki 2010-01-12 13:54:24
Az helyzet hogy amiket itt olvasok annak egy része jogos más része nem. Vannak itt olyanok akiknek fogalmuk sincs hogy miröl beszélnek mindenki csak a hirekböl meg a saját tapasztalatait irja le. Ha egyes emberek tisztába lennének néhány dologal nem irnának baromságokat. Hajrá BKV-sok csak igy tovább végre van aki kiáll az igazáért.
26. mérges 2010-01-12 13:46:01
úgy gondolom, hogy ha én megveszek egy BKV bérletet akkor egy szerződést kötök a BKV-val, hogy engem. Igy most szerződés szegésdt követet el.
A dolgozók szégyelhetik magukat, hogy ebben a helyzetben csak magukra gondolnak.
Nálunk is volt szigoritások, prémium megvonások a gazdasági helyzetre való tekintettel,
de senki nem lépett sztrájkba.
Örültünk, hogy van munkahelyünk.
13%-os béremelésről már ne is beszéljünk.Kész Röhej!!!
Kiváncsi lennék, hogy a termelő cégeknél hol adnak ekkor emelést.
Olvasom, hogy a soförök a meleg helyiségben TV néznek. Én kikergetném Őket a hidegbe, hogy ők is a saját bőrükön érezzék, hogy milyen jó dolog a megállókban állni és várni a semmire.
Az elmúlt évek tapasztalatából azt látom, hoy sztrájkolni csak a BKV-nak és a MÁV-nak érdemes. Úgy látszik csak ott vannak elégedetlen emberek. Igy ajánlom nekik, hogy keressenk új munkahelyet.


25. áGI 2010-01-12 13:38:51
AZ UTASOKNAK IS ÖSSZE KÉNE FOGNI A BKV ELLEN, AMI MONOPOLHELYZETBEN VAN, AZT CSINÁLNAK AMIT AKARNAK.
a SZOLGÁLTATÁSUK KRITIKÁN ALULI, JÁRATINDÍTÁSOK ÖSSZE- VISSZA KÉNYÜK KEDVÜK SZERINT. A BÉRLETEK ÁRÁT AZ EGEKIG AKARJÁK NÖVELNI. HA VALAKI REKLAMÁLNI MERT AKKOR TUDTÁRA ADJÁK HOGY NEM KÖTELEZŐ BKV-VAL UTAZNI. MILLIÁRDOS JUTALMAK ÉS FIKTIV MUNKASZERZŐDÉSEK MEGSZÜNTETÉSÉVEL LENNE PÉNZ.
24. éva 2010-01-12 13:38:37
Arról elfelejtkeznek, hogy a BKV-s dolgozók és hozzátartozóik ingyen utaznak? A házastársaknak is nyugdíjas korig jár az ingyen bérlet. Ez nem béren kívüli juttatás? Meg az ingyen ruha, egyéb utalványok?
Nekik miért jogos, és miért nem jogos ugyanez az orvosnak, ápolónőnek, munkásnak, tanárnak stb.
Másnak alacsonyabb a jövedelme, és nem sztrájkol. Egy kicsit magukba is kellen nézni. Más még annyi egyéb juttatást sem kap, mint ők, és még sem sztrájkolnak.

Erről ennyit.
23. Edó 2010-01-12 13:33:23
Még valami! Reggel hallottam a rádióban, mi lenne ha az utasok is sztrájkolnának? Egyszerűen közölnék, hogy nem veszik igénybe a BKV szolgáltatásait, nem vesznek jegyet és bérletet.... Csődbe menne a cég kb 1-2 hónapon belül, de megérdemelnék az tuti!!!!
22. Edó 2010-01-12 13:30:46
Egy kérdésem volna! A nagyokosok ott bent a BKV-nál miért nem pattannak a buszokra fel, hogy segítség az utasokat a közlekedésben? Az észt osztani tudják, még ha kevés is van nekik, de az hogy valamelyikük felállna és elvezetne egy buszt ingyen és bérmentve... na azt már nem.... Ez a szomorú! Ott ülnek bent a főmufftik egymás hegyén hátán, ahelyett, hogy segítenék az utasokat!!!
21. Ügyfél 2010-01-12 13:29:23
Tisztelt BKV
Szeretném megtudni hol volt a szakszervezet, mikor a milliós végkielégitéseket fizették ki, hiszen azok egy része jogosan lett kifizetve, méghozzá kollektiv szerződés szerint. Az elmúlt hónapok balhéi után pofátlanságnak tartom mind a sztrájkot, mind a bérlet emelést. Szemlélet váltás kellene már a BKV-nál, az utas az ügyfél. Ez amit produkál a BKV ez nem szolgáltatás
20. UTAS 2010-01-12 13:25:22
SZERINTEM AZ UTASOKNAK IS JOGUK VAN ARRA, HOGY A BÉRLETÜKET 1 NAPPAL TOVÁBB HASZNÁLJÁK. fOGJUNK ÖSSZE
19. lion5 2010-01-12 13:16:40
Nekem csak annyi a kérdésem, hogy ezek után hogy merik februártól még emelni a BKV tarifákat???
18. anyuka 2010-01-12 13:08:27
Ha én elmennék sztrájkolni,tuti kirugnának a munkahelyemről.3 műszakba dolgozom,pici gyerek mellett és tudom,hogy egy buszsofőr többet keres mint én.Ja és szabadságot kellett kivennem-mint szerintem sok másnak is-mert még véletlenül se közlekedik busz a munkahelyem felé,kocsim meg nincs.De az biztos,hogy nem veszek mostanába jegyet vagy bérletet!
17. Horváth József 2010-01-12 12:59:00
Milyen nagy probléma most Pesten, hogy fél órát kell várni a jármüre. Vidéken sokszor örül az ember, ha csak annyit kell. Ennyit az ország lakosságának az egyenlőségéről.
16. Tatort 2010-01-12 12:27:23
Politikai hecc az egész. Sz.v.sz. Hagyó Miklós állhat az egész mögött, hogy megbuktassa a Kocsist mert az borította a bilit. A gazdasági visszaélések zömét ugyanis többségében a Hagyó által beültetett bkv-s vezetők követték el.
15. Bajusz59 2010-01-12 12:26:22
Üzenem minden tömegközlekedési járművet igénybevevő utasnak: Ha tisztában lennének a járművek műszaki állapotával, örülnének, hogy nem szálltak fel.....Vagy imádkoznának az útjuk során....csak most ne legyen baj.........!!!!!
14. Dina 2010-01-12 12:22:41
Most olvastam, hogy egész napos lesz a sztrájk! Ez nagyon jó, mert az ember kínkeservesen megkésve érkezik a munkahelyére.... Egy kérdés maradt... Hogyan jut haza, ha nem tudja megoldani úgy, ahogy eljutott a munkahelyére? Vagy nyújtsuk be a BKV-nak a taxi számlát??????
És tényleg ne mondja senki, hogy nincs pénze a BKV-nak, hiszen milliárdokat loptak el.... Vagy ők már megtömték a zsebüket, a többiek meg oldják meg a problémájukat????
13. Keményfejű 2010-01-12 12:20:46
Annyi emberség lehetne a sztrájk szervezőiben, hogy elégséges szolgáltatást biztosítsanak. Nagy hiba, hogy a sztrájktörvény megalkotásakor ezzel a témával nem foglalkoztak.
Kívánom a sztrájk szervezőinek, hogy ők is ugyanolyan bánásmódban részesüljenek, ahogyan ők állnak a fizető utasok felé.
12. anna 2010-01-12 12:13:44
A Bkv eddig is forgalomlassításra játszott, bár bőszen tagadták. Előbb a saját házuk táján kellene takarítani. Náluk is mint a MÁV-nál meg lehetne kérdezni a drága jó szakszervezeti vezetők fizetését. De az ugye titkos.
11. zsuzsa 2010-01-12 12:00:04
Ha a szakszervezeti vezetők minimálbérből élnének, és felelősségre lehetne őket vonni a sztrájk következményei miatt, akkor joguk lehetne a sztrájk megszervezéséhez. Most csak a dolgozók bocsáthatók el, és vonhatók felelősségre a sztrájk miatt!
10. Hondafan 2010-01-12 11:58:27
Azért álljon már meg a nászmenet. Durva azt látni, hogy országunk (városunk) lakói mennyire nem fognak össze, mennyire más értékrend vezérli gondolatainkat. Mi az, hogy örüljön a BKV-s, hogy van munkahelye? Már elnézést, de ez -szerintem - minden alkalmazottnak övön aluli volt, nemcsak a BKV-soknak. Ha válság van, akkor a képviselőknek, politikusoknak, vezetőknek miért nincs? Majd akkor várják el az dolgozó lojalitását, ha a vállalat is kiáll az érdekeikért. Addig meg örüljenek, hogy tényleg nincs összefogás, és a kormányzóbagázs nincs a felébe elzavarva az alkalmatlansága, és kapzsisága okán. Ezt egy tökös néppel már régen nem csinálnák, amit velünk. Nagy szerepe van ebben a médiának, az emberek tudatos hülyítése, apróságok nagy dolgokká nagyításával a figyelem elterelése a komoly problémákról. Emberek, ébresztő! Ne hagyjátok magatokat megvezetni! Nem forradalmat kell csinálni, félreértés ne essék, csak a demokrácia eszközeivel is hatalmas eredményeket lehet(ne) elérni, ha nem volna a vezérkarban korrupt mindenki. Ezen kéne első körben változtatni, a többi valószínűleg magától megoldódna.
9. kati 2010-01-12 11:52:31
Sziasztok a 8-as busz miért nem jár? Azt irták járni fog több mint fél órát vártam hiába,nem jött.Holnap mi lesz?
8. kinga 2010-01-12 11:50:52
Sajna nekem szabit Írtak ki.Budán lakom felénk sajnos semmi nem jár a metróhoz el jutni 25km.Kérdem én a bérlet árát vissza adják,
7. pukk 2010-01-12 11:37:46
Nekem van autóm de ezt pont a BKV és a MÁV miatt vettem. az áraik drágák, Szolgáltatás 0.0 és két olyan cégről van szó ahol a botrányok 100% ban garantáltak minden héten.
6. Rainer 2010-01-12 11:33:11
Sok cég ugyancsak küzd a válsággal. Tudomásul veszik, hogy nincs bérfejlesztés. De van munkahely!
A BKV, mint állami vállalat nem tud beállni a sorba? A folyamatos vezetői cirkuszoktól hangos a média nap, mint nap. A szakszervezeti vezetők pedig úgy gondolják: jó lesz most sztrájkolni, és megbénítani a fővárost. Netán a lakosság szolidaritását is élvezhetik.
NEM! Először tiszteséges szolgáltatást várunk el, és közös áldozatvállalást a válság időszakában. Ettől lesz majd szimpatikus nekünk a BKV. A dolgozók természetesen nem tehetnek a dologról, mert őket is irányítják. Szerintem nem megfelelő vezetők!

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Budapest autós, kerékpáros, gyalogos és tömegközlekedése, ahogy én látom.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Budapest Közlekedés Blog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés